Σάββατο,

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
(για ενημερωτικά μηνύματα)
καταχωρήστε τον πιο πάνω κωδικό:

Σεβόμαστε τη μυστικότητα των προσωπικών δεδομένων σας! Τα στοιχεία επαφής θα χρησιμοποιηθούν για λόγους αποστολής αυτού του μηνύματος μόνο, δεν θα αποθηκευτούν αλλά ούτε και θα μοιραστούν σε τρίτους.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Οι υπηρεσίες μας

Κέντρο Πληροφοριών
Ο σύνδεσμος μας είναι κέντρο πληροφοριών για θέματα που αφορούν:

1. Την ειδική μαθησιακή δυσκολία/ δυσλεξία.
Μπορείτε να ενημερωθείτε από τους λειτουργούς του Συνδέσμου για το θέμα της Δυσλεξίας, τα χαρακτηριστικά, τη διάγνωση, καθώς και τους τρόπους χειρισμού, στήριξης και παρέμβασης για το παιδί σας.

2. Τον Νόμο "Περί Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες" (113(1)1999) και το τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα δικαιώματα των παιδιών τους, καθώς επίσης και τις διαδικασίες που τηρούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Επιπλέον, μπορείτε να καθοδηγηθείτε για χειρισμό της περίπτωσης σας, σε ενδεχόμενη περίπτωση που παραβιάζονται τα δικαιώματα του παιδιού σας.

3. Τον Νόμο 22(1) του 2006 και τους Τροποποιητικούς του για τις Παγκύπριες Εξετάσεις. Το χρονικό περιθώριο από τη διάγνωση μέχρι την κατάθεση εντύπων, καθώς επίσης και τις διευκολύνσεις που δικαιούνται οι μαθητές με δυσλεξία με όλες τις λεπτομέρειες. Προσοχή! Αν το παιδί σας είναι Β' Λυκείου ξεκινήστε έγκαιρα τις διαδικασίες διάγνωσης ή επαναξιολόγησης. Επικοινωνήστε με τους λειτουργούς του Συνδέσμου μας για όλες τις πληροφορίες.

4. Κέντρο Πληροφοριών Διαδικτύου / Διεθνείς Επικοινωνίες
Ο Σύνδεσμος είναι μέλος του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Δυσλεξίας και διατηρεί επικοινωνία και με τους δύο συνδέσμους (ενημέρωση μέσω διαδικτύου για εξελίξεις, πληροφορίες απαντήσεις σε ερωτήματά μας καθώς και έντυπο ενημερωτικό υλικό που μας αποστέλλουν κατά καιρούς)
Στην Ιστοσελίδα μας θα βρείτε και άλλες ιστοσελίδες όσον αφορά το θέμα της Δυσλεξίας, για επαφές και έρευνα.

Κέντρο Διάγνωσης

Στο Σύνδεσμο πραγματοποιούνται ολοκληρωμένες διαγνώσεις από ομάδα σχολικών ψυχολόγων, ενώ συνδυάζονται και άλλες ειδικότητες βάση της πολυθεματικότητας. Με την ολοκλήρωση της διάγνωσης θα πάρετε μια πλήρη έκθεση με λεπτομερή περιγραφή όλων των δυσκολιών του παιδιού σας (είτε αυτές ονομάζονται δυσλεξία, είτε όχι), καθώς επίσης και συστάσεις για καθορισμό συγκεκριμένου προγράμματος για παρέμβαση των δυσκολιών.

Δανειστική βιβλιοθήκη

Η βιβλιοθήκη μας διαθέτει ελληνικά και αγγλικά βιβλία τα οποία δανείζουμε για ενημέρωση, μελέτη ή έρευνα από μέλη ή και ενδιαφερόμενους.

Στη βιβλιοθήκη μας θα βρείτε βιβλία σχετικά με τα θέματα της Δυσλεξίας, των Μαθησιακών Δυσκολιών γενικότερα, του συνδρόμου ΔΕΠΥ, αυτισμού, καθώς και άλλες γενικές πληροφορίες σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες. Επίσης θα βρείτε βιβλία με ειδικές παιδαγωγικές μεθόδους για αποκατάσταση των δυσκολιών μάθησης.
Ο κατάλογος των βιβλίων μας εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα βιβλία, για πλήρη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται για τα τελευταία δεδομένα για τα πιο πάνω θέματα.
Για να δείτε τα βιβλία της βιβλιοθήκης μας, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Ταινιοθήκη Ηχογραφημένων Λογοτεχνικών

Για να έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την λογοτεχνία εσείς και τα παιδιά σας όχι μόνο μέσα από τα βιβλία, έχουμε συγκεντρώσει κατάλογο λογοτεχνικών βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή.

Καλή ακρόαση!

Ειδική εκπαίδευση παιδιών με Μαθησιακές και άλλες Δυσκολίες

Αν βάση της διάγνωσης του παιδιού σας, γίνεται διαπίστωση ότι χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για αποκατάσταση των δυσκολιών του, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Διαθέτουμε κατάλογο ειδικών παιδαγωγών, λογοθεραπευτών, εργοθεραπευτών κλπ, (μελών του Συνδέσμου μας) και μπορούμε να σας δώσουμε ονόματα ειδικών στην περιοχή που σας βολεύει για να επικοινωνήσετε μαζί τους και να προχωρήσετε στη στήριξη του παιδιού σας.
Για το θέμα αυτό επικοινωνήστε με τους λειτουργούς του Συνδέσμου μας.

Ενημέρωση και εκπαίδευση

--- Γονέων
--- Εκπαιδευτικών
--- Ειδικών (ψυχολόγων κλπ)
Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια και διαλέξεις με εισηγητές /ειδικούς εκπαιδευτές από την Κύπρο και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν κάθε φορά διάφορους στόχους εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τα θέματα της δυσλεξίας και των μαθησιακών δυσκολιών.
Κάθε φορά μπορείτε να βρίσκετε πληροφορίες για τη διοργάνωση αυτών των δράσεων από εμάς και από άλλους φορείς.

Έρευνες
Σε συνεργασία με διάφορους φορείς όπως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ινστιτούτο νευρολογικών ερευνών, το Ίδρυμα Προώθησης Ερευνών και άλλους φορείς και του εσωτερικού και του εξωτερικού, γίνονται κατά καιρούς διάφορα προγράμματα και έρευνες που αφορούν στο θέμα της διάγνωσης και της αποκατάστασης των μαθησιακών δυσκολιών και της Δυσλεξίας. Οι τελευταίες μας συνεργασίες εστιάζουν στη δημιουργία ενός διαγνωστικού εργαλείου που να βασίζεται στη λειτουργία του εγκεφάλου και όχι στις γνωστικές δεξιότητες και το νοητικό δυναμικό.

Παιδίατρος Portal
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ
γονείς, εκπαίδευτικοί & άλλοι ενδιαφερόμενοι
Τι ΔΕΝ είναι δυσλεξία
ΟΡΑΜΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ
Μια κοινωνία, όπου τα άτομα με Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία/Δυσλεξία αναπτύσσουν τις ικανότητες τους και βιώνουν ένα ευτυχισμένο παρόν και ευοίωνο μέλλον.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ...
...στους δασκάλους και στους γονείς των μαθητών με δυσλεξία και σε όσους είναι ανάγκη να βελτιώσουν την ενσυναίσθησή τους για τους δυσλεκτικούς μαθητές.