Σάββατο,

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ
(για ενημερωτικά μηνύματα)
καταχωρήστε τον πιο πάνω κωδικό:

Σεβόμαστε τη μυστικότητα των προσωπικών δεδομένων σας! Τα στοιχεία επαφής θα χρησιμοποιηθούν για λόγους αποστολής αυτού του μηνύματος μόνο, δεν θα αποθηκευτούν αλλά ούτε και θα μοιραστούν σε τρίτους.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ημερομηνία: 2011-11-15   

Μια μικρή συμβουλή κάθε εβδομάδα

Η δυσλεξία δεν οφείλειται σε χαμηλή νοημοσύνη. Τα περισσότερα δυσλεκτικά παιδιά έχουν δείκτη νοημοσύνμης γύρω στο μέσο όρο ή πάνω από αυτό. Δυστυχώς όμως, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στη μαθησιακή διαδικασία της δυσκολίας τους να επεξεργάζονται, να συγκρατούν στη μνήμη, να ανακαλούν και να διατυπώνουν πληροφορίες, δίνουν πολλές φορές την εσφαλμένη εντύπωση ότι δεν είναι "έξυπνα". Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια.

Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι τα δυσλεκτικά παιδιά, όταν επιτελούν μια απλή γλωσσική άσκηση, χρησιμοποιούν πέντε φορές περισσότερες εγκεφαλικές περιοχές από τα φυσιολογικά παιδιά. Οι εγκέφαλοι, λοιπόν, των δυσλεκτικών παιδιών δεν τεμπελιάζουν - αντίθετα υπερλειτουργούν. Είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να πάρουν το μήνυμα ότι τα δυσλεκτικά παιδιά αναλώνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά ενέργειας από τα άλλα παιδιά, ακόμα και σε μια μέρα ρουτίνας. Η τεμπελιά ή η χαμηλή νοημοσύνη δεν έχουν καμία σχέση με το πρόβλημα της δυσλεξίας.

Πηγή: R. Frank "Η μυστική ζωή του δυσλεκτικού παιδιού"

Παιδίατρος Portal
ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΟΣ
γονείς, εκπαίδευτικοί & άλλοι ενδιαφερόμενοι
Τι ΔΕΝ είναι δυσλεξία
ΟΡΑΜΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ
Μια κοινωνία, όπου τα άτομα με Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία/Δυσλεξία αναπτύσσουν τις ικανότητες τους και βιώνουν ένα ευτυχισμένο παρόν και ευοίωνο μέλλον.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ...
...στους δασκάλους και στους γονείς των μαθητών με δυσλεξία και σε όσους είναι ανάγκη να βελτιώσουν την ενσυναίσθησή τους για τους δυσλεκτικούς μαθητές.